Kattemad
Artsegnet kattefoder med frisk kød
Katte er obligatoriske kødædere, det vil sige kødspisere. De har brug for kød og animalske proteiner til en fuld forsyning af næringsstoffer. Derudover er kattens stofskifte designet til at generere energi fra protein. Kød bør derfor være hovedingrediensen i kattefoder. For som kødæder er katten afhængig af et højt proteinindhold og kan udmærket omsætte det. Af denne grund har vi hos PLATINUM stolet på kød fra starten. Ved at forarbejde fersk kød er vi i stand til at bevare vigtige næringsstoffer og sikre en høj andel af muskelkød. Da katten nogle gange spiser sit bytte hele, optager den også foderkomponenter (græsser, urter, korn, grøntsager og frugt) fra sit bytte, som har en positiv effekt på fordøjelsen. Det har vi også taget højde for i sammensætningen af vores kattefoder.
Kattemad fra friskkødstørreren
Kød bliver mere fordøjeligt, når det opvarmes. Forskere fra Harvard University har fundet ud af, at varmedenaturerede proteiner kan fordøjes hurtigere end råt kød. Det gælder både mennesker og dyr. Derudover dræber opvarmning af kødet eventuelle patogener (bakterier og bakterier), der kan være til stede, hvilket sparer kroppen for en energikrævende indsats for at bekæmpe infektion.
Tilberedningen med friskkødstørreren gør det muligt at tilberede et sundt kattefoder af fersk kød, som skiller sig ud fra konventionelt kattefoder. For at bevare de værdifulde naturlige næringsstoffer og aminosyrer, som er vigtige for kattens sundhed, har vi valgt en lavtemperaturpræparationsmetode. På grund af den høje andel af fersk kød i kattefoder er proteinindholdet højere end i kattefoder, der hovedsageligt er lavet af animalsk mel, kødmel eller vegetabilske proteiner. Derudover bevares kødets naturlige smag, som katte finder særligt velsmagende. Kattemad fra friskkødstørreren er derfor anderledes end konventionelt kattefoder.
Industrielt tørfoder (kattefoder)
Tørfoder fremstilles for det meste ved ekstrudering, presning eller bagning.
Ekstruderet tørfoder (kattefoder)
Ekstruderet tørfoder dannes, når en dejlignende masse af tørre fødevareingredienser opvarmes under tryk, presses gennem dyser og derefter tørres. I mange af de ekstruderede tørfoder (kattemad), der tilbydes, er kød ikke hovedkomponenten. De tørre fødevareingredienser til ekstruderen kan kun indeholde omkring 25 procent frisk kød. Tørfoderekstruderen kan ikke behandle mere frisk kød, uden at tørfoderstykkerne (kroketterne) falder fra hinanden igen. Kødmel bruges derfor overvejende til ekstruderet tørfoder (kattefoder).
Koldpresset tørfoder (kattefoder)
Koldpresset tørfoder fremstilles på samme måde som pelleteret komprimeret mad til fabrikslandbrug. Derfor ligner tørfoderpillerne til eksempelvis kvæg og svin meget de koldpressede tørfoderpiller til katte. Tørfoder (kattemad) presses dog kun af mel som majsmel, rismel, indmad, benmel og kødmel. Hvis du putter koldpresset tørfoder (kattemad) i et glas vand, nedbrydes det til mel igen efter cirka en time. Udsagnet koldpresset tørfoder (kattemad) er heller ikke helt korrekt, fordi der også presses dyrekomponenter som indmad, benmel eller kødmel. Disse blev dog lavet ved høj temperatur og tryk længe før koldpresning.
Bagt tørfoder (kattefoder)
Bagt tørfoder kan i høj grad laves af fersk kød. Dog opvarmes dejen af ingredienser til tørfoderet (kattemad) længere ved bagning end til tørfoderet (kattemad) ved ekstrudering.
Fordele ved kattefoder fra friskkødstørreren
Kattemad fra friskkødstørreren har mange værdifulde egenskaber, som gavner kattens helbred. Fordi vores kattefoder udelukkende er tilberedt af fersk kød og ikke indeholder kød eller dyremel, som ofte findes i konventionelt tørfoder til katte, og det indeholder heller ikke korn, der indeholder gluten. Som følge heraf har vores kattefoder et højt proteinindhold, er nærende og let fordøjeligt.
Derudover indeholder vores kattefoder ingen andre lokkemidler såsom katteurt. Ikke desto mindre er vores foder også meget attraktivt for kræsne katte, der har en tendens til at foragte andet kattefoder. På grund af den specielle tilberedningsmetode forbliver den næringsrige kødsaft og smagsbæreren fedt